Paris

 
Hey!
Natuurlijk is deze post minstens twee weken te laat, omdat ik gewoon een ultimate queen ben in uitstellen, maar ik wilde toch nog even wat over mijn eerste week van de meivakantie vertellen. Ik ben namelijk (in de eerste week) vier dagen naar Parijs geweest.
Ik was nog nooit eerder in Parijs geweest, maar ik moet zeggen dat ik het een van de mooiste steden vind. De kleuren van alle gebouwen zijn nét wat lichter dan hier in Nederland, de stad is nét (oké, heel erg) veel schoner dan bijvoorbeeld Amsterdam en overal waar je komt vind je parkjes, bankjes en fonteinen. Eerst even een paar foto's (sommige gemaakt met mijn telefoon, sommige met mijn camera (hing er een beetje van af welke opgeladen was oeps)):


(tot zover een aantal foto's van mijn telefoon, nu kom die van mijn camera):
Ik ben in de Eiffeltoren geweest, in de Notre Dam en heb nog veel meer gedaan. Heel spectaculair vond ik de Tour Montparnasse. Dat is een enorme wolkenkrabber die ver boven alle anderen uitsteekt. Wij gingen er rond zonsondergang heen, waardoor je prachtig licht had en de schaduw van de wolkenkrabber tot aan de andere kant van de stad kwam. Het gebouw had ook de snelste lift van Europa (naar de 56ste verdieping in 38 seconden (waarom onthoud ik dit?!)), en vanaf de 56ste kon je dan nog drie verdieping hoger met de trap, en dan zat je op het dak waar je helemaal om je heen kon kijken over heel Parijs. Dat was heel erg indrukwekkend. Je keek op de Eiffeltoren neer alsof het niets is, haha! Hier de foto's daarvan:
Dit is persoonlijk een van mijn favorieten :)
Dat waren ongeveer de foto's. We gingen met de bus naar Parijs, en die hoorde bij de reisorganisatie dus zij hadden een vast programma met ook bezienswaardigheden en activiteiten, maar we hebben niet overal mee gedaan. Met de metro hebben we heel Parijs door gecrost en kwamen we ook prima overal :)
De eerste dag (maandag) kwamen we om zes uur ofzoiets aan, maar het was te koud om echt wat te doen, dus we zijn even over de Champs-Elysées gelopen, en toen daar in een restaurantje gaan zitten. Daar hebben we ongeveer drie uur gezeten, omdat het lekker warm was, haha!
Op dag twee was het íets mooier weer, maar veel scheelde het niet. Toen hebben we een boottocht over de Seine gedaan, wat leuk was omdat we overal uitleg bij kregen, maar de foto's waren niet zo mooi omdat het super grijs was.
Gelukkig was het de derde dag een stuk zonniger, alhoewel het heel erg afwisselde. Soms was het lekker weer en scheen de zon, soms was die opeens weg en was het weer koud en grijs.
De laatste dag, de vierde, was het wél mooi weer. Natuurlijk, had ik toen alleen nog de ochtend omdat we die dag alweer zouden vertrekken :(. Maar we hebben toen alsnog een rondleiding gehad door een wijk (ik ben even de naam vergeten, oeps) en hebben daar nog even een broodje gegeten, voordat we weer de bus in gingen en vertrokken naar Nederland.

Voor de rest was mijn meivakantie ook nog super, ik ben ook vijf dagen in een huisje geweest in Aalten (Achterhoek) en dat was ook heel gezellig :) (grote groep, vierentwintig mensen, haha!)

Ik vond het echt super leuk in Parijs, en ik hoop dat ik er snel nog eens terug mag! Tot die tijd zal ik het wel doen met Nederland, waar het de afgelopen dagen gelukkig heerlijk weer was.


Liefs, Zita

0 reacties:

Een reactie posten