7 x waarom de ruzies met mijn broertje heel erg kinderachtig zijn


Hey!
Oke, dat is eigenlijk een te lange titel, maar ik ga vandaag eens een lijstje maken.
Ik vind het altijd wel leuk om dat soort dingen te lezen op andere blogs, dus vandaag doe ik het zelf, haha. Voor dit onderwerp hoefde ik niet heel erg lang te zoeken naar dingen, aangezien die dagelijks wel binnen stromen.


Oke, tijdens het schrijven heb ik dus ruzie met mijn broertje, die aan de andere kant van de kamer me af en toe wat woorden toe schreeuwt.
Even ter informatie.


1. "Jij bent echt irritant"

Dat moment dat de andere je zo erg kan irriteren, dat je hem/haar het liefst hard wil slaan, maar je houd jezelf in omdat je weet dat je die zelfde klappen terug krijgt. (Op dit moment ben ik, toegegeven, degene dit irritant is, haha)


2. De onderwerpen van ruzies

Ruzie maken over wie er die nieuwe pot pindakaas open mocht maken (om dat gevoel dat je die mooie egale laag mocht doorbreken. Nieuwe pindakaas of chocopasta was altijd leuk), of over wie er op het krukje in de badkamer mocht staan, want dan konden we net in de spiegel kijken (we waren nog klein, en toen ook al ijdel, haha!), en, alsof de badkamer echt dé plek voor ruzie is, nu maken we ruzie om wie er het eerst mag douchen. Some things never change.


3.  Schoppen en slaan

Qua kinderachtig verdiend dit wel minstens 10 punten, vind ik. Mijn broertje is 10, ik 12. Eerst sloeg ik altijd terug, en dan werd het zo erger dan het al was, maar nu negeer ik het schoppen en slaan vooral. Helaas is mijn broertje niet heel erg gevoelig voor negeren, behalve dat hij me harder gaat slaan om mijn aandacht te trekken. Ach, ooit groeien we hier wel over heen..


4. Irriteren

Deze slaat eigenlijk op de eerste, maar ik wilde er toch nog een apart punt van maken. Irriteren vind ik nog wel het vervelendste, vervelender dan pijn doen of zo iets.
Als mijn broertje expres voor mijn voeten gaat lopen, bijvoorbeeld. Kan ik me op een of andere manier enorm aan irriteren. Dat ik hele tijd op zijn hakken trap.
Of aan mijn spullen zitten, hier word ik ook altijd boos om. Ik vind het zo irritant als mijn broertje ergens aan zit wat niet van hem is!


5. "Ik deed niks"

Ik wilde dit stukje eigenlijk beginnen met "hier ben ik wel ongeveer overheen gegroeid", maar toen besefte ik dat ik dan precies hetzelfde deed. Ik moet wel zeggen dat ik het nu probeer niet te doen, haha.
Ik heb het over; de andere de schuld geven, en jezelf helemaal onschuldig afschilderen. Soms heb ik ook nog wel de neiging om dit te doen, Soms heb je gewoon het gevoel dat je zelf niks doet, denk ik.


6. Ja, maar dat deed ik pas na dat jij dat bij mij deed!

"Jij begon" dus eigenlijk. Achteraf snap je natuurlijk ook wel dat als jij ergens op reageert, dat de andere daar dan weer op gaat reageren, en zo verder...


7. Ontkennen

De verontwaardiging die je voelt als na afloop de ander ontkent ook maar iets gedaan te hebben. Op dat moment wil je dat je het gefilmd had haha.


Heb jij vaak ruzie met je broer(tje)/zus(je)?


Liefs, Zita


Ps; ik ga proberen voortaan elke zaterdag/zondag iets te plaatsen. Ik zeg nog niet dat het lukt, maar ik ga het echt proberen!

3 opmerkingen:

 1. Erg herkenbare situaties!
  Oh ja en hoe ik op deze blog ben terechtgekomen (Ik vind het zelf ook leuker als ik weet hoe iemand op m'n blogje is terechtgekomen): Ik zoek altijd spam je blogs op, niet om zelf te spammen (Er zijn echt mensen die elke spam je blog afgaan zonder de blog te lezen... Onbeleefd.) maar gewoon om zelf op wat leuke blogs van meiden die ongeveer zo oud zijn als mij (Want ik lees gewoon liever dingen van leeftijdsgenoten) terecht te komen.
  En wat een belachelijk lange reactie van mij! ;)
  Xx
  girlOffline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, super leuk! Ik vind het ook altijd wel leuk om te weten waar mensen vandaan komen ;D

   Verwijderen
 2. Haha, deze vond ik als vader natuurlijk vet leuk om te lezen. Klopt helemaal zoals je het beschrijft. Maar jullie maken best goed ruzie hoor. Jij kan heel goed boos worden! En dat is belangrijk, dat kunnen niet zo veel mensen, en meisjes nog veel minder. Daar kan Iwan (broertje) nog wat van leren.
  Jullie malen trouwens de laatste maand veel minder ruzie, valt me op.

  BeantwoordenVerwijderen