Week 2 - Gletsjer bezoeken, Pyramiedenkogel & wandelen in de wolken || OOSTENRIJK

In week 2 hebben we geprobeerd in te halen wat we in de eerste week niet konden doen. We zijn dwars door de wolken gelopen, en hebben zelfs door de sneeuw geploetert. Lees maar verder als je alles wilt horen over mijn avonturen in deze week!


Dag 1

Vandaag hebben we weer geklommen. We moesten een stukje rijden, een stuk met een skilift en toen begonnen we de rest omhoog te klimmen.
hoewel het niet zo ver was, was het best zwaar! Het was erg stijl. Op het laatste moment dat ik nog uitzicht had, maakte ik een panorama.
en daarna gingen we gewoon de wolken in! Heel erg grappig. Naast een ski-lift station stonden een paar stoeltjes. Om van het uitzicht te genieten, wat er niet was, haha!


en toen we terug kamen van het klimmen, gingen we in een laaange rodelbaan! Dat was echt heel erg leuk! We zijn daarna gewoon weer terug gegaan naar de camping, en 's avonds aten we weer bij het camping restaurant, waar ik dit keer chicken wings at.

Dag 2

We gingen naar het Porsche museum in Gmünd. Hoewel ik het minder leuk vond dat de andere, ik heb gewoon iets minder met auto's, vond ik het toch wel grappig om er even rond te kijken. Op een televisie scherm vertelde ze een hoop over Porsche en de bedenker ervan, maar dat was helaas allemaal in het Duits. Ook gingen we nog eventjes met een skilift naar boven, en daar was je pas écht in de wolken! Alles wat meer dan 5 meter van je weg was was niet meer dan een vaag silhouet. Bizar!

Dag 3

Weer even een dagje helemaal niks doen. En het was ook eindelijk weer wat lekkerder weer! Het was de vorige drie dagen niet zo lekker weer geweest, met veel regen en (vooral) heel erg laag hangende wolken. Dus konden we eindelijk weer zwemmen, en klagen dat het weer te warm was, haha!

Dag 4

We bezochten vandaag Klagenfürt. We hebben even wat rondgedwaald door het stadje, een ijsje gegeten en tot slot een mooie zaal bezochten, met allemaal schilderijen in de muur.

en daarna gingen we met de auto verder naar de "Pyramiedenkogel".
het was weer mistig! Lekker uitzicht word dat..

Soms was er een gat in het wolkendek en dan kon je toch nog wel mooie foto's maken van die supermooie turquoise meer.
 en nadat we van het uitzicht hebben genoten konden we van deze glijbaan af glijden, die bijna helemaal tot de top ging. Superleuk!


nadat we even door het souvenir winkeltje liepen (waar ik een tasje kocht met muzieknoten print, geen foto van. Sorry not sorry) zijn we weer terug gegaan naar de camping.

Dag 5

Vandaag zou (ja, zou) het de allerlaatste dag hier zijn. We zouden (get it?) morgen al weer de auto in stappen. Dus wilde we vandaag heel erg graag nog naar een gletsjer ergens in de buurt. Eerst gingen we het busje ophalen!

Dus toen reden we verder. Vanuit de plek waar we het busje moesten ophalen was het iets dichter bij de gletsjer, maar het was alsnog wel een tijdje rijden. We kwamen daar aan, vol verwachting.. Gesloten!! Het ging om 4 uur al dicht (mijn moeder had al gedacht dat we te laat waren, maar ik was toch teleurgesteld). Om niet al die kilometers te moeten hebben gereden voor niets gingen we naar "Raggaslucht", een wandeling langs een soort van riviertje (oké, dat omschrijft het niet helemaal goed). Ik kon niet echt van mijn camera afblijven hier, haha!(ik bespaar jullie de rest...)
Het is echt een leuke (en mooie) wandeling langs dit ruige beekje. Leuk, als je er toevallig in de buurt bent! En de surprise van vandaag was dat we een dag langer bleven! Jippie!

Dag 7

Omdat we dus langer bleven, konden we tóch naar de gletsjer! En het is ook nog eens mooi weer (dat hebben we weinig in de 2e week). We moesten met een soort metro naar boven, en dan nog met een ski lift. We kwamen aan bij het eeuwige ijs, midden in de zomer, konden wij sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken.

echt super gaaf om sneeuw te zien in de zomer! Er is een klein heuveltje waar je van af kunt glijden met een plastic vuilnis zak. We zijn binnen nog even wat gaan drinken en daarna weer met de ski-lift naar huis. Tip: neem een zonnebril mee. Ik was de enige die daar aan had gedacht, en dat is toch wel fijn!

Dag 7

Vandaag de tent opruimen. Het was echt heerlijk weer, dus op de dag van vertrek hebben we nog best veel gezwommen in het meer. Even meehelpen met de tent afbreken, en dan maar weer de auto in. 5 uur. Aangekomen bij het hotel hebben we even een tijdje op de bedden gelegen en daarna gingen we eten.


Dag 8

"Dag 8" klop natuurlijk niet helemaal, maar omdat we 1 dag langer bleven.. We moesten 10 uur in de auto zitten, al moet ik zeggen dat ze dit keer best snel voorbij gingen. Toen we bijna weer thuis waren, ontdekten we dat er ook iets mis was met ónze auto. Dus thuis aangekomen kwam de ANWB en die heeft er even naar gekeken. Officieel thuis!


Het was echt een hele leuke vakantie!
Weliswaar veel autopech, maar dat maakt de rest van de vakantie niet minder leuk.

Hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad? Wanneer hebben jullie weer school?

X, Zita 

0 reacties:

Een reactie posten