Week 1 - Kapotte auto, rodelen & berg beklimmen || OOSTENRIJK

Afgelopen twee weken ben ik in Oostenrijk geweest, aan een meer dat "Ossiacher see" heet. Ik heb van elke dag bij gehouden wat we hebben gedaan, dus hierbij deel ik al mijn ervaringen uit het zuiden van Oostenrijk.
Dag 1

Om 8 uur opstaan, nog wat broodjes smeren voor onderweg en de laatste spullen pakken voor 2 weken vakantie. En dan, 10 uur in de auto zitten. Muziek luisteren, lezen op mijn telefoon (haha, ik lees bijna geen papieren boeken meer) of oude spelletjes voor in de auto spelen. Tussendoor hebben we 3 keer een stop gehouden om wat te eten, naar de wc te gaan en te tanken.

de allereerste bergen! Het was alleen nog niet zo'n mooi weer.

Na 10 uur lang te hebben gereden, kwamen we aan bij het hotel.We zijn bijna meteen gaan eten, in het restaurantje bij het hotel. Hier heb ik helaas geen foto's van, omdat ik mijn camera en telefoon nog in onze kamer lagen. Ik nam een pannenkoek, al kon ik hem niet op omdat hij nogal erg vulde, haha. Daarna zijn we terug gegaan naar onze kamer, en een tijdje later zijn we gaan slapen.


Dag 2

Vandaag hoefde we gelukkig niet zo heel erg vroeg op te staan, doordat de camping waar we naar toe gingen van 1 tot 3 uur 's middags gesloten is. De slagboom gaat niet open, dus je kunt er niet of uit. Voor de middag rust. Nouja, ik vond het niet zo vervelend, want we mochten langer uitslapen, haha! We hebben even gedoucht en daarna ontbeten.


We hebben ook veel meloen op, haha.
En daarna dus alle spullen uit het hotel halen, en opnieuw de auto in! Gelukkig maar voor 5 uur dit keer. Toen we aankwamen hebben we de tent opgezet en daarna zijn we meteen het meer in gedoken.


Het is een warm, groot meer en voor onze camping lag een vlot. Vanuit de plek waar we met onze tent stonden was het nog geen minuut lopen naar het meer, dus we stonden er zo goed als naast. We hebben de rest van de dag gezwommen, het was super lekker warm weer.

Dag 3 

Vandaag konden we nergens heen (in elk geval niet met de auto) omdat de auto van mijn stiefvader werd overhit (ofzoiets, ik volgde het niet helemaal, haha) en we zijn met 7 (ja, 7) man, dus in de kleine auto van mijn moeder lukte dat net niet. Dus hebben we weer gewoon de hele dag gezwommen en buiten gezeten. Het was super mooi weer, dus we hadden er niet veel problemen mee.

Dag 4

We waren heel erg verbrand vandaag, bleehh. Dus hebben we maar vooral in de schaduw gezeten. Het was ook niet erg slim om meteen de hele dag in het water te zitten, en dan ook nog vol in de zon, maarja, wat moet je met zo'n warm weer? Ook was mijn gezicht heel erg schraal, (het was niet verbrand) door het water, denk ik. Elke keer als mijn gezicht onder water kwam, prikte het heel erg. Kortom, vandaag konden we even fijn tegen iedereen die het maar wilde horen (en die het niet wilde horen) klagen. Dat mag soms ook hoor, vind ik.

Dag 5

Tja, het wordt misschien wel een hele saaie blogpost zo, maar vandaag deden we alweer niets. We waren allemaal nog steeds verbrand, dus hebben we vooral in de schaduw gezeten. Wel kwam het vlot los, toen zijn we er even gaan kijken, maar het lag alweer aan de kant toen we aankwamen.
's avonds hebben we pannekoeken gebakken, vorig jaar, in Slovenië, zijn we er achter gekomen dat dat juist wel handig is voor op vakantie! Je hebt er alleen maar eieren meel en melk (zeg ik het nu goed??) voor nodig, dus het is best wel simpel!

Dag 6

Vandaag gingen we eindelijk iets doen! We gingen rodelen, het was 2 kilometer verder op, dus dat konden we gewoon lopen. Het rodelen was heel leuk!
Dit was op het begin. Daarna kwam er een haak achter je karretje en werd je daar aan omhoog getrokken, en bovenaan werd je karretje op de rodelbaan gezet.
En ook hadden we nieuws over een leenauto! We zouden een ford focus krijgen (dan heb je 3 jongens bij je die zo'n auto precies kennen) en ze zouden proberen een busje te regelen. De (kapotte) auto zou worden opgehaald door een vrachtwagen uit Nederland, en dan wordt hij daar gerepareerd (we hadden wat problemen met de auto monteur hier in Oostenrijk).
'S avonds aten we bij het restaurant van de camping, ik nam een pizza (die veel te groot was).

Dag 7

Vandaag hadden we de leenauto, dus we konden weer weg! We gingen met een skilift naar het puntje van een berg. We hadden niet heel erg veel tijd, omdat de laatste skilift alweer bijna naar beneden ging (we moesten nog een tijdje wachten op de camping, tot het na 3 uur was) maar het was daar wel mooi.

Dit was mijn eerste week in Oostenrijk! De tweede week komt deze week nog online. We zijn in de 2e week wel wat meer weg geweest dan in de 1e week, want we moesten toch nog even wat inhalen, haha. Toch hebben we nog 2 dingen kunnen doen in de eerste week. Hopelijk hadden/hebben jullie ook een leuke vakantie!

X, Zita

0 reacties:

Een reactie posten