HTML: social media icons

Vandaag even een keer iets anders, namelijk, HTML!
Zoals je kunt zien aan de zijkant van mijn blog, heb ik mijn social media icons veranderd. Social media kun je bijna overal downloaden, maar ik vond niet precies welke ik wilde, dus heb ik mijn eigen gemaakt. Ik leg jullie uit hoe je mijn (of andere) icons op je blog kan zetten!

ik heb 4 verschillende kleuren icons gemaakt. Als jij nog heel graag 1 specifieke kleur wilt, zeg het maar in de comments! Nou, dit zijn ze:Als je een kleur hebt gekozen (nogmaals, dit geld ook voor elk ander icoontje dat je vind op internet. Dat werkt gewoon hetzelfde) moet je de icoontjes die je wilt gaan gebruiken uitsnijden. Ik heb instagram, twitter, facebook, pinterest, google+, 2 x verschillende bloglovin en youtube. Zelf gebruik ik ze ook niet allemaal. Voor het uitsnijden kun je paint gebruiken, of een programma dat jij fijn vindt. 

Als je dat hebt gedaan, heb je de URL nodig van alle icons die je wil gaan gebruiken. Om de URL van een foto te krijgen, moet je hem uploaden. Ik gebruik daar ImageShack of Photobucket voor. Daar upload je je foto, en dan krijg je een URL.

Dan ga je naar in blogger naar "indeling", en voeg je een HTML/Javascript toe op de plek waar je je icons wilt hebben. dan voeg je de volgende code toe:

<a href=”social media link hier” target=”_blank”><img src=”je foto URL hier.png” width=”50px” height=”50px” /></a>


Vervang
"je social media link hier"
door de link van bijv. je instagram of je twitter, en vervang
"je foto URL hier"
door de URL van het icon dat bij die link hoort.

En dan ben je klaar! Herhaal de code om nog meer icons toe te voegen. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd, ook al ben ik niet zo erg goed met HTML en dat soort dingen.

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad!

X, Zita

Ps: laat het me weten als je een blog hebt waar voor je dit gaat gebruiken! Dan kan ik een kijkje nemen!

2 opmerkingen:

  1. Ik wist dit al, maar wel handig uitgelegd voor mensen die er nog geen ervaring mee hebben! Je hebt trouwens een prachtige lay-out! :)

    BeantwoordenVerwijderen