A little talk - paper towns, mijn favoriete blogs & zelfvertrouwen

Hi daar!
Even een artikel waarin ik wat dingetjes vertel. Gewoon wat dingetjes, een paar stukjes uit mijn leven.

Paper Towns


Heeft iemand van jullie paper towns al gelezen/gezien? Ik heb het boek een tijdje geleden gelezen, en ik vond het heel leuk. Het boek is geschreven door John Green (ook van The fault in our stars) en het is ook al verfilmd. Ik zal even wat vertellen over het verhaal.

Storyline

Quentin (meestal Q genoemd) en Margo zijn al sinds ze 2 jaar oud zijn buren van elkaar, ze wonen in Orlando. In hun kindertijd waren ze vrienden en allebei verliefd op elkaar, al wisten ze dat niet van de ander. Wanneer ze 9 jaar oud zijn, spelen ze op een dag in het park en ze vinden een lijk achter een boom. Q wil meteen weg en naar de politie, maar Margo is nieuwschierig en ze komen er achter dat hij zelfmoord heeft gepleegd. 9 jaar later zijn Margo en Q klasgenoten, maar geen vrienden meer. Q is nog steeds verliefd, maar Margo heeft een relatie met Jase, een populaire jongen. Margo is heel erg populair, in tegenstelling tot Q en zijn vrienden, Ben en Radar. Op een nacht klimt Margo door Q's raam naar binnen, en vertelt dat ze een auto nodig heeft. Ze heeft een plan van 9 stappen, en daarvoor heeft ze een vluchtauto nodig. Dus ze vraagt Q om mee te gaan, en hij stemt in.
Als eerst gaan ze in een aantal winkels de benodigde spullen halen, vervolgens gaan ze Jase erop betrappen dat hij met Becca (Margo's beste vriendin) vreemd gaat, een foto van Jase maken terwijl hij naakt wegrent van Becca's huis, een vis in Becca's huis verstoppen, een vis in Lacey's (de andere beste vriendin van Margo) auto verstoppen (omdat zij niet tegen Margo had verteld dat Jase met Becca vreemd gaat), een wenkbrauw van de pestkop van de school, Chuck, epileren terwijl hij slaapt, inbreken in de hoogste toren van Orlando en inbreken in Sea World. Ze gaan alle 9 stappen af zonder al te veel problemen. Om 5 uur gaan ze weer terug naar hun eigen huis. Q vraagt zich af of hij haar nog een keer zal zien.De volgende dag is Margo niet op school. Het verbaast niemand heel erg, ze spijbelt wel vaker. Maar hoe meer dagen verstrijken, hoe ongeruster Q wordt. Margo's ouders hebben de politie al ingeschakeld maar die zegt dat Margo meerder jarig is en dus mag doen wat ze wil. Haar ouders vertellen dat ze vaak aanwijzingen achter laat, de letter's "m i s p" toen ze naar Mississippi ging bijvoorbeeld, of een Mickey Mouse knuffel op haar bed als ze de nacht door brengt in Disney World. Q gaat opzoek naar aanwijzingen en zo denken ze uit eindelijk te weten waar Margo naar toe is. Ben, Radar, Lacey (die Ben's date voor prom zou zijn) en Q gaan met z'n allen 19 uur lang in de auto zitten om Margo te zoeken.

Wat er daarna allemaal nog gebeurd zal ik niet zeggen, voor de mensen die het boek nog willen lezen, misschien. Ik vond het een leuk boek, en al denk ik dat ik het wel nog eens moet herlezen (ik heb het in het Engels gelezen op mijn telefoon, omdat sommige boeken nog niet in het Nederlands verkrijgbaar zijn) omdat de Engelse variant iets te lastig was (don't judge me). Ik hoop dat ik binnenkort de film ook kan zien!

Mijn favoriete blogs

Bron

Dan even overschakelen naar iets heel anders, namelijk mijn favoriete blog's op dit moment. Dit is best wel random, maar ik vind het toch leuk om met jullie te delen. Er zitten een paar bij de je waarschijnlijk wel kent, en een paar die je misschien niet kent.
 •  teske
  laten we maar gelijk beginnen met de bekendste blog. Ik denk dat de meeste van jullie hier wel bekent mee zijn, maar ik vind het toch een leuke blog dus ik zet hem er toch bij. Een blog met vooral persoonlijke en lifestyle artikelen. Toch leuk om een keer te bezoeken, als je dat nog nooit hebt gedaan.
 • cestlisa
  Deze is minder bekend, (al heeft ze al heel veel bereikt!) maar toch wel zeker een van mijn favoriete blogs. Op haar blog kun je vooral persoonlijke en fashion artikelen vinden. Ik vind het altijd heel leuk om door haar posts te kijken.
 • mloti (My Life On The Internet
  dit is ook een hele leuke (Engelse) blog. Op haar blog vind je DIY, fashion en lifestyle. Leuk om even rond te kijken! + morgen hier meer over... nieuwsgierig?


Dit zijn eigenlijk de blogs waar ik het allermeest kijk. Als je zelf ook een blog hebt, kun je dat me vertellen als ik een "spam je blog" doe, maar niet onder andere posts graag! Ik vind het wel super leuk om jullie blogs te lezen, dus als jullie een spam je blog willen, tell me please ;)

Oke, en dit bedenk ik pas tijdens het schrijven, omdat ik even aan het dwalen was tussen andere blogs, maar ik kwam dit filmpje tegen en ik vind dat iedereen dit wel even moet zien. Dit is iets serieuzer dan andere dingen, maar ik vind het wel heel erg belangrijk.
Dit filmpje is gemaakt door een youtuber (nog nooit eerder van gehoord, eerlijk gezegd) en ze plaatst sinds een tijdje foto's van haarzelf zonder make-up op social media. Hier kreeg ze echt verschrikkelijke reactie's op, en daar heeft ze toen een video over gemaakt. Ze wil duidelijk maken dat je je niets aan moet trekken van dat soort mensen. Kijk het filmpje zelf maar, dan zie je het wel.

Oh, en mijn blogposts over Salou komen overmorgen en donderdag online.


Nou, dat waren mijn kletspraatjes weer voor even. Hopelijk heb ik jullie niet al te erg verveelt!

X, Zita


3 opmerkingen:

 1. Ik wil Paper towns heel graag eens lezen! Ik heb het boek dan ook als verjaardagscadeau gevraagd aan mijn ouders! Ook de film wil ik heel graag een keertje zien! Die video heb ik al bekeken, echt moedig van haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi filmpje van dat meisje met en zonder make-up. Best wel dapper om zoiets te maken. Zou wel eens een goede actrice kunnen worden, zoals ze haar emoties durft te laten zien.
  Ik ben Paper Towns trouwens voor je aan het dloaden.

  BeantwoordenVerwijderen