Summer snacks ♥


Het is natuurlijk al weer even zomer, al hoewel het echte zomer weer nu pas begint te komen. Maar dat betekent dus ook, lange, snikhete dagen.. Waarin je best wat frisse en koude afleiding kan gebruiken!! Dus hierbij, een paar summer snacks om te zorgen dat je niet overhit raakt of levend verbrand.Dit soort dingen vind je vaak op instagram, we heart it, tumblr, whatever. Het ziet er super schattig en lekker uit, dus waarom zou je het niet zelf namaken?

Heart shaped fruit kebabs


Benodigdheden:

Ananas
Watermeloen
Aardbei
Druif
Blauwe bes
Wat voor soort fruit jij lekker vind
Hart vormige koekjesvorm (of een andere vorm)
Spiesjes

Deze is heel erg simpel. Alles wat je hoeft te doen is: wat verschillende fruitsoorten in allemaal verschillende combinaties op het spiesje doen. Alles je hart vormige meloen en ananas wilt, dan kun je het beste je fruit soort in plakken snijden (zowel de ananas als de meloen) zoals ik hier heb gedaan:
Je mag zelf weten hoe dik jij je plakken wilt hebben, maar zorg dat je erg er een vormpje uit kan drukken. Als je je plakken voor je hebt, pak je je koekjesvorm en snij je allemaal vormpjes uit je fruit. En die kun je dan weer aan je fruit spiesjes doen.

Simpel, maar best leuk, toch?

dit is het resultaat. Wel jammer dat op camera de druif, mango en ananas erg dicht bij elkaar zit (de kleuren) en dat is niet zo mooi.. Maar ze waren wel erg lekker!Mango banaan smoothie


Benodigdheden:

Blender
100 gram mango blokjes
1 Banaan
80 gram griekse yoghurt
150 ml sinaasappelsap

Deze is misschien nog wel eenvoudiger. In iedergeval, ik hoef niet te veel uit te leggen. Alles wat je hoeft te doen is: gooi alles in een blender, en mix tot je een gladden smoothie hebt. Niet erg moeilijk toch? Uiteindelijk heb ik iets meer griekse yoghurt erbij gedaan, omdat ik hem nog erg dun vond. Hiermee kan je gewoon zelf variëren, wat je zelf het lekkerst vind!


Banaan in chocola


Benodigdheden:
4 bananen
Een chocolade reep
Versiering (sprinkles, nootjes, wees creatief!)
Pan
Bakje

Klinkt dit niet lekker? Ja toch?

Als eerst moet je de chocola smelten. Ik doe dat au bain-marie, wat inhoud dat je water in een pan doet, deze vervolgens op het vuur zet en dan een bakje op de pan (zorg er dus voor dat het bakje aan de bovenkant grote is dan de pan) zet en daar doe je de chocola in.

 Terwijl de chocola aan het smelten is, (let er wel op hoor!) kun je je bananen door de helft snijden. Als je chocola klaar is, dan kun je creatief gaan zijn!! Sommige heb ik erin gedoopt, en sommige heb ik versierd (door met een lepel de chocola te laten druipen)

En nu zo snel mogelijk zodat de chocola nog zacht is, kun je er vanalles overheen strooien! Ik heb er een paar met sprinkles gedaan en sommige ook met niks.

En dan:

Eet smakkelijk! Als jullie het hebben gemaakt, laat het me weten! Plaats het bijvoorbeeld op instagram en tag mij erin! Zou ik heel erg leuk vinden.

X, Zita

0 reacties:

Een reactie posten