Blogtips

Hey!

Ik blog pas kort en heb bijna geen ervaring. Echt helemaal geen eigenlijk. En toch, ga ik je tips geven. Verwacht echt niet veel want ervaring heb ik dus niet veel! ;). Het zijn ook niet echt tips om bijvoorbeeld heel veel bezoekers te krijgen, die heb ik ook niet. Het zijn gewoon wat tips. Lees maar verder!

1. inspiratie

Hier heb ik zelf nogal veel problemen mee: inspiratie. Kijk altijd om je heen of je iets leuks ziet om te bloggen, dan is er meestal wel iets. Denk na, is er de laatste tijd nog iets leuks geweest, was je ergens heel enthousiast over.. Kijk elke dag een beetje om je heen, ook als je niet achter je computer/laptop zit. Als je dan iets leuks ziet dan onthoud je het om er later over te schrijven.
Oh ja, bijna vergeten: Pinterest. Daar kun je ook heel veel inspiratie uit halen!! Blog je over mode, zoek dan 'fashion' ofso op. Blog je over koken/bakken, zoek dan 'food' ofzoiets op. Zo vind je heel veel leuke dingen!!

2. Volhouden!

Dit vind ik zelf ook heeeel lastig :P. Zoals jullie misschien weten zat er laatst een gat van ongeveer 2 maanden tussen mn berichten... :P. Terwijl ik ooit heb gezegd dat ik 2 x per week zou bloggen. Dat is nu ongeveer 1 x per week. Maar toch een tip van mij: volhouden!! Je hoeft echt niet te verwachten dat je blog binnen 2 weken 100 bezoekers per dag krijgt. Je moet gewoon volhouden! Je moet het doen voor de lol, niet voor die bezoekersgetallen. Als je echt lang volhoud, zul je zien dat je steeds meer bezoekers krijgt.. Probeer (ik weet dat meer mensen dit lastig vinden) niet na 3 weken het op te geven en nooit meer te bloggen. Ik was hem gewoon bijna vergeten, maar als ik dus 2 x of 1 x per week blog dan gebeurd dat niet.

3. Heb plezier!

Het allerbelangrijkste: heb plezier in het bloggen! als je dat niet hebt gaat punt 2 je echt niet lukken. En ook vooral niet bloggen om de gratis spullen die bekende bloggers krijgen!!! Dat moet je echt niet doen. Dan houd je het max. 3 maanden vol. Je krijgt echt niet de eerste dag spullen! Blog omdat je het leuk vind, of anders niet.

4. Hoe begin je een blog?

Als je nog geen blog hebt, hoe maak je er een? Nou, ten eerste moet je een site vinden waar je hem kan maken. De meeste gebruiken blogger (dat heb ik) of wordpress. Nadat ik mijn blog had aangemaakt hoorden ik van verschillende mensen dat wordpress meer mogelijkheden heeft, maar je kan dus kiezen. Kies een leuke lay out en blog over je passie!
ven

5. SEO

SEO staat voor search engine optimalization. Het betekent dat je blog/berichten makkelijk te vinden zijn op google. Wat je kunt doen hiervoor:
  • Tags gebruiken
  • Gebruik duidelijke titels waarop je ook gevonden kan worden.
  • Maak gebruik van tussenkopjes in je berichten (zoals ik hier ook doe, met '5. SEO') 
Stel je voor: je zoekt naar iets op google. Wat kies je dan? Meestal iets wat bovenaan staat, maar je kijkt ook naar de titel. Zorg dat een titel niet te lang is, maar toch opvalt.

6. Blog-doel

Verzin een doel. Het lijkt misschien niet nodig, maar het helpt mij wel. Ik heb 2 doelen, namelijk: 1. mooiere foto's maken, 2. 20 bezoekers per dag (Het hoeft niet meteen 1.000 te zijn, dat duurt heel lang en dan helpt dat doel ook niet echt meer.) Hier zijn wat voorbeeld doelen:

1. Betere foto's maken
2. Vaker posten
3. Meer bezoekers krijgen
4. Beter leren schrijven

En ga zo maar door. Werk hard voor jou doel en dan kom je er uiteindelijk!!!

7. Geen tijd om te bloggen?

Sommige zullen wel eens geen tijd hebben om te bloggen. Dit werkt voor mij heel goed: vooruit schrijven. Schrijf in het weekend of als je gewoon meer dan genoeg tijd hebt in een x 5 berichten ofzoiets. Dan hoef je alleen maar eventjes op publiceren te klikken en dan ben je klaar. Dat kun je desnoods nog via je mobiel doen.

8. Andere blogs

Laat reactie's achter op andere blogs, maar spam niet. Daarvoor heb je 'spam je blog' (klik hier om naar mijn 'spam je blog' te gaan) maar laat gewoon reactie achter. En, link andere blogs als je die leuk vind. Doe ik een tag, dan link ik diegene waar ik hem heb gezien. Zo zien die mensen (via google analytics) dat er bezoekers via jou blog komen. Je kunt ook een x een lijstje maken met alle blogs die jij leuk vind (en dan link je diegene ook weer he).

9. Kwaliteit, geen kwantiteit

Beter plaats je 1 goed artikel in plaats van 5 slechte artikels. Het gaat niet om het aantal berichten dat je post, je kan ook maar 1 x per maand posten, maar het gaat om hoe goed die berichten zijn. Post je 1 x in de maand iets en dat is een goed, leuk bericht dan krijg je meer bezoekers dan als je elke dag iets post en dat zijn allemaal slechtere, saaie berichten. Niet posten 'omdat je nou eenmaal had gezegd dat je 1 x per dag zou posten' maar omdat je een leuk idee hebt.

10. Dont's

  • op alle blogs reactie's plaatsen als 'hey! wil je op mijn blog kijken? dit is de link : huppeldepup.nl' Voor die links zijn speciale vakjes.
  • Dingen schrijven die niet bij je passen omdat lezers daarom hebben gevraagd
  • Spellings fouten maken. Ligt natuurlijk niet aan jou, maar als je twijfelt over een woord kun je het beter even opzoeken of vragen. Lees het altijd even na.
  • Bloggen omdat je bekend wil worden
  • Een lelijke lay-out kiezen omdat je denkt dat dat niet uitmaakt. Het maakt heel veel uit!
  • Teksten aan een stuk door schrijven zonder alinea's.
  • Je veel aantrekken van onaardige reactie's.

ik hoop dat jullie wat aan deze blogtips hebben gehad!!!

xxx Zita

0 reacties:

Een reactie posten